Torsk på silden

Så kom jeg endelig på søen. Søndag var det tid til årets sidste konkurrence med foreningen, og nok sidste chance for at komme på havet i år.
Vi lagde ud fra Helsingør i bulder mørke kl. 7.00, hvor efter skipper søgte lidt syd for Kobberværket.
Ekkoloddet bugnede af aktivitet, men det var vist lige mørkt nok i starten til at fiskene var vågnet. I hvert fald gik der godt en halv times tid før fiskeriet for alvor startede. 
Rundt om på båden blev der lystigt hevet sild op i pæne størrelser, mens en enkelt torsk eller to også så overfladen. Efter en times tid som der dog for alvor hul på torskene, og flere og flere fik lagt en enkelt eller to i kurverne.
Selv havde jeg et udenmærket fiskeri, primært ved at holde sild på forfangskrogene, og så holde dem lige under eller lige over sildestimerne. Det kan nemlig lokke torskene til at tro at silden blot er et let bytte.
Mit umiddelbare gæt er at næsten alle fik torsk, og gerne flere. Selv fik jeg fem stykker, mens Grumpy fik 2 og Mr. Wow fik 2. Det var ganske godkendt på en super flot dag med lidt plusgrader og næsten havblik.
Jeg kunne dog ikke gøre mig fortjent til en præmie i dagens konkurrence, som Grumpy vandt med en torsk på 2,77 kg renset.
Dagens overraskelse var dog da et andet foreningsmedlem fangede en makrel, hvilket er godt usædvanligt i december måned.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.