Vinter Torsk

Så blev det endelig tid til en tur på sundet i “egen” båd. Søndag var der lovet solskin, tørvejr, og omkring de 3 graders varme. I følge farvands udsigten så skulle der ikke være noget strøm, hvilket fik min ene buddie til at sige at vi nok højst skulle fiske med 100g, men mere om det om lidt.
Trods lidt problemer med at finde en fiskebuddie til turen, endte vi op med at være 3 gutter som drog ud, undtegnede, Grumpy, og så Bundfisker. Den sidste fik tilnavnet på denne tur, fordi det igen og igen lykkedes ham at få bundbid.
Allerede fra morgenstunden på Helsingør Nordhavn, kunne vi se at vi ikke var de eneste der havde fået den vidunderlige idé.
Efter at have rigget grejet til, og gjort båden klar, sejlede vi forventningsfulde ud i Øresund.
Vi besluttede at sejle nordpå, og prøve løkken i dybderne. Det var vi bestemt ikke de eneste der havde besluttet. Fremme på spottet mødte vi en fem-seks turbåde, og over 20 småbåde.
Egentlig var det også til at forstå, for ekkoloddet bugnede til tider med aktivitet.
Vi fik hurtigt noget grej i vandet, men ned på bunden fik vi det ikke. Selv havde jeg trods Bundfiskers tidligere udmelding om at 100g var nok i dag, sat en 200g pirk på. Men trods det manglede overflade strøm, så var der rigeligt med understrøm. Vi endte faktisk med at fiske med 400-600g pirke alle 3. Selv havde jeg højst en 400g pirk med, og denne fik hurtigt trukket 200 fod line på 35 meters dybde.
Senere på dagen søgte vi lidt længere sydpå, men forholdene var stort set de samme.
Selve fiskeriet var rigtig svært alle steder, trods masser af ting på ekkoloddet, så var fiskene ikke rigtig i bidehumør. Vi fiskede alle tre med forskellige pirke, ophængere, og uden ophængere, og resultatet var ikke prangende. Samlet fik vi 7 torsk, som dog alle var pæne i størrelsen.
Hvad der manglede af fisk, blev rigeligt gjort op af godt selskab, og godt vejr. Det var en super sjov dag på sundet, som bestemt var alle 9 timer værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.