Av min arm

Tirsdag var Lillefod igen på vandet, i mangel på ledige weekend dage, må jeg jo tage hverdagsafterne i brug.
Ombord på dagen var Mr.Wow, Mini og undertegnede.
Planen var egentlig af sejle ud fra Helsingør, men den megen strøm i området, kan godt være noget af en udfordring. Derfor blev det i stedet fra Rungsted, hvor strømmen var meget mildere.
Vi lagde ud på det lave vand lige uden for Rungsted i håb om nogle strejfende makreller, men trods flere stop, blev det ikke til noget. Vi søgte i stedet ud mod et af vores efterhånden sikre torske spots, for at prøve lykken efter en af de store. Knap var vi landet før de første torsk var på krogen, Mr.Wow måtte dog se på mens Mini og jeg hver hev en torsk op. Begge torsk nærmede sig de to kilo, men blev begge genudsat.
Efter lidt søgen efter store torsk gik turen til Hven, der havde i løbet af ugen været flere meldinger om makrel derude, så det skulle da prøves. Ved Hven var godt med både, men som på Lillefod kneb det noget med at få noget med op.
Vi prøvede forskellige steder, og besluttede så at tage nogle drev ud for papegøjebøjen. Her blev det til dagens første og eneste makrel. Det vil sige, Mini mistede en i overfladen, men fik en ny på igen som hun med møje og besvær fik op i båden. Lige efter kunne Mr.Wow så lande en flot sej, hvilket har været et sær syn det sidste års tid.
Selv havde jeg fornøjelsen af torsk… Først en solidt dobbelt hug med 110 fod line ude, det tog en krig at få dem landet, men med en 2 og en 3 kilos torsk på krogen så skal der vist også kæmpes lidt.


Efter at have landet de to torsk bestemte vi at sejle tilbage og tage et drev til. Knap havde jeg spottet noget på loddet før jeg igen måtte kæmpe. Denne gang var det meget værre, og med en mærkbar overarm fra sidste fangst, så var det bestemt ikke nemmere. Jeg fik Mr.Wow til at vende båden så jeg ikke trak ind under båden, og så var det bare at kæmpe. Efter nogle lange minutter, og flere seje træk kunne vi endelig se hvad jeg havde kæmpet imod. Hele 4 torsk med en samlet vægt på godt 8 kg, så kunne vi bedre forstå kampen.

Vi besluttede nu at sejle ind mod Danmark, og gjorde stop ved blandt andet Rungsted Hullerne. Det blev dog kun til et hav af små hvillnger, og desværre ingen makreller.
Ved 20.30 tiden søgte vi igen med havn, og kunne konkludere at turen trods alt have været super, men flere arter ombord, og et fantastisk vejr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.