En Sæl’som makreltur

Så kom der endelig makreller på krogen 🙂

Tirsdag var Mr.Wow, Karpman og jeg ude fra Helsingør på en aften tur. Målet var M4 bøjen og makreller, og det gik lige efter planen.
Allerede ved første dump kom der makrel, og derfra tog det fart. I starten var kom der en enkelt i ny og næ, men pludselig tog det fart med to-tre makreller hver gang, og i et godt tempo. 
Da makrelfiskeriet stilnede af, besluttede jeg at sejle lidt nordpå på svenske siden. Her fandt vi hurtigt nogle torskebuler, men desværre for os kun med små torsk. 
Stemningen blev dog hurtigt høj da vi pludselig fik besøg af en sæl. Den valgte flere gange at ligge lige ved siden af båden, hvilket pludselig gav os lidt at tænke over da vi jo havde vores grej i vandet.
Mr.Wow og jeg fik hurtigt vores “tomme” kroge op af vandet, men helt anderledes skulle det gå for Karpman. Han havde nemlig sild på krogen, og med silden en meter under overfladen valgte sælen af angribe. Sælen tog silden og svømmede fire-fem meter væk fra båden, og stod med hovedet over vand med silden på tværs i munden. Jeg bad Karpman og at trække hurtigt ind så sælen ikke slugte forfanget. Det gik efter planen, og alle kroge kom op ad vandet. Derefter kunne vi se på mens sælen spiste silden over vandet lige foran os.
Efter det sjove/spændende optrin sejlede vi tilbage mod Helsingør, hvor vi gjorde et par stop ,hvilket igen gav lidt makreller.
Efter godt 4 ,5 time på havet var vi igen i havn, med en sjov oplevelse at fortælle videre, og ikke mindst 56 makreller.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.