Fisk i busken

Endelig en fisketur… Med flere måneders istandsættelse af børnenes lejligheder har min tid været begrænset, ligesom vinden også gør det svært at komme på sundet. Men nu lykkedes det endelig…
Lørdag var jeg en tur i Store Rosenbusk put and take for at prøve løkken. Med et massivt lavtryk over os var oddsene ikke gode, men når jeg nu alligevel ikke kunne sove så kunne jeg lige så godt fiske.


Ved ankomst til søen ved åbningstid kl. 8 var der kun en enkelt fisker mere, det var derfor ikke svært at få min udvalgte plads.
Jeg startede ud med lidt fiskeri med gennemløber, men til at trods for at jeg kunne se flere fisk, så var de helt ligeglade. Det er i øvrigt meget normalt når der er lavtryk.
Jeg skiftede til flydende bombarda med 3.5 meter forfang monteret med et 0.4g bly 40 cm fra krogen, på krogen lavede jeg en lille “pølse” af powerbait. (Se mere her)
Dette er det mest normale setup ved put fiskeri, så mon ikke det skulle give fisk…
Men nej, heller ikke dette virkede på fiskene. Næste idé var fiskeri med ørredrogn, rogn fra fremmede fisk virker som en territorie brud for fisken, så den vil normalt sørge for at spise rognen. På den rigtige dag og det rigtige sted kan det give rigtig mange fisk. (Læs mere om fiskeri med rogn her)
Nu kom jeg virkelig i tvivl om mine evner, jeg så enkelte fisk men ingen bed på rognen. :-/ 
Med næsten 3 timers fiskeri bag mig og med kun 1 hug og nul fisk, besluttede jeg helt at skifte plads. Heldigvis for mig har jeg rykket lidt om på mit put grej, så det er ultra ment at pakke grejet og bevæge sig.
Efter en lille tur langs søen fandt jeg igen fisk, denne gang var det en lille stime guldørreder som svømmede rundt i samme område.
Jeg fik hurtigt sat ny powerbait på krogen og kastet ud. Fiskene viste stor interesse for baiten, og bang så var der fisk. Det var en dejlig forløsning, og efter en fin fight landede jeg en guldørred på 1,10 kg.
Jeg fik hurtig rigget til igen men til mit uheld så kom der regn, hvilken bestemt ikke er et plus ved put fiskeri.
Fiskene blev utrolig sky og ville pludselig ingenting.
Med masser af fisk i vandet foran mig besluttede jeg igen at prøve rognen, og denne gang virkede det. Udfordringen med at mede var vinden som hurtigt fik rykket flådet, men 4 fisk og mere en 10 hug på 1,5 time vidner om et godkendt rogn fiskeri.
Det svære ved rogn fiskeri er at man skal give modhug i samme sekund flådet går under, ellers er det for sent. Men når det virker, så er det virkelig sjovt fiskeri hvor fisken ofte er meget yderligt kroget.

Med 5 fisk på land på 5 timer så var turen bestemt godkendt, og efter en lille guide til et par ankomne fiskere, fik jeg pakket sammen og kørt hjem. Bestemt en fin formiddag i Busken.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.