Flot dag på sundet

På en flot om ikke kold søndag i december, var det blevet tid til årets sidste konkurrence i foreningen.
Som vi plejer sejlede vi ud med Arresø fra Helsingør kl. 7 mens mørket stadig omringede os.
Efter afgang fra havnen, gav skipper besked om at dagens fiskeri ville foregå ved Hven, hvilket passede fint med meldingerne fra turbådene i ugen op til.

Efter en god sejltur blev det endelig fisketid, og knap havde pirkene ramt vandet før sildene stod i kø. Desværre vinder man sjældent konkurrencer på sild, så efter noget tid med at prøve at pirke os til torsk, måtte vi tænkte nyt.
I stedet gik vi over til at mede med sild, metoden er enkelt: Ned og få en sild på krogen, og så hive silden op over stimen og holde den der.
Torsk jager nemlig sjældent i stimerne, men går efter de sild som er udenfor.
Metoden gav bonus, og jeg fik hurtigt en flot torsk på 2,30 kg op. Det sværeste ved denne metode er at torsken jo bliver kroget på meget små kroge, og at man derfor skal være forsigtig med at hive dem op.
Mod slutningen af fiskeriet fik Mr.Wow en gang kludder som i første omgang fik ham til at opgive at fiske mere, men jeg fik ham overtalt med beskeden om at når der var konkurrence så fiskede man til klokken ringede. Ham fik derfor rigget til igen, og fik hurtigt en flot torsk op over 3 kg ombord. Det skulle senere vise sig at være nok til en andenplads i dagens konkurrence, og den direkte årsag til at jeg blev nummer fire. Jeg er da flink…

Som tiden gik fik næsten alle torsk op, og der var lutter glade miner. Efter en god sejltur mod Helsingør igen, viste indvejningen af største torsk var godt 4,50 kg, og at samme fiske havde fyldt kvoten med flere store torsk.
Selv havde jeg 3 torsk med hjem, og en god pose sild som næste år gerne skulle bruges til chum på makrelturene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.