Morgentur på sundet

I dag stod den på en morgen efter sild og torsk. Egentlig skulle vi have sejlet med Hanne Berit fra Rungsted Havn, men pga. vejret blev vi rykket til Anthares fra Helsingør.
Vejret i dag bød på små regn til tider, men værst af alt 10-15 m/s i middelvind. Det gav nogle ret hidsige vindstød i løbet af dagen.
Det meste af dagens fiskeri foregik ved kobberværket, ud for den svenske kyst. Vinden skulle angiveligt have været lidt mindre der, men vind var det.
Én ting var vinden, en anden var strømmen som også var kraftig.
Allerede ved første stop blev til de små sild, og de var virkelig små. Nu er der ingen mindste mål på sild i sundet, men der er altså grænser for hvad for nogle størrelser jeg gider at lege med.
Desværre var det alt hvad der var, næsten….
Efter godt 4 timer fik min sidemand, en torsk på 1.4 kg., og lige efter fik jeg 3 små torsk, som dog alle måtte ud igen.
Derudover fik jeg (vanen tro) en fjæsing.
Dagens overraskelse var at en anden deltager, tiltrods for at vi skriver den. 16. november, fik en lille makrel på krogen. Mon ikke den havde glemt at svømme med de andre.
Båden rundt blev der i dag kun fanget omkring 4-5 torsk, og en del små sild, og så lige makrellen.
Turens sidste underholding kom da en deltager valgte at prøve at håndfodre mågerne, i første omgang ramte mågen forkert, og bed ham i stedet i fingeren. I øvrigt må det siges at mågerne er ekstremt nærgående. En deltager havde to gange i dag en måge på krogen, ligesom jeg selv fik banket en måge i hovedet da jeg pirkede.
Hjemme på havnen måtte skipper konstatere at vejret ikke var værd at fiske i, hvorfor han aflyste den planlagte eftermiddags tur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.