På jagt efter flade

Den sidste uges tid er det blevet til 2 ture efter Øresunds fladfisk. Det er jo høj sæson for de buttede, så håber var stort.
Første tur var torsdag d. 30/10, planen var Disken som trods sandsugning skulle holde på lidt fisk. Og jo der er LIDT fisk, på en stille dag med vejret med os, kunne vi trods flere timers fiskeri kun præstere at fange godt 5-6 flade. De var dog super flotte, og primært rødspætter i 500 g. klassen.
Efter at have fisket Disken tyndt, besluttede vi at prøve langs kysten. Ved andet stop blev det lynhurtigt til 10 flotte skrubber, som straks fik os til at ærge os over at tiden var løbet fra os. I alt fik vi denne dag 16 flotte fisk med hjem, og en håndfuld mere som var oppe, og vende.
Lørdag d. 8. november stod den så på endnu en tur efter de flade. Jeg havde i dagens anledning hygget mig med at finde mine egne forfang. Det var dog ikke alle der kom i brug, da fiskene igen var meget svære at finde.
Vi startede ud på spottet fra om torsdagen, og fik ingen ting. Derefter sejlede vi nord for Helsingør, mest fordi at der her var roligt vejr. I resten af Øresund stod den på 6-7 m/s , og en god strøm.
Desværre fik vi blot et par undermålere ved Helsingør, hvilket fik os til at prøve Disken igen. Strømmen var dog al for voldsom, så igen besluttede vi at søge mod kysten.
Tilbage ved start spottet prøvede vi igen, og nu var tonen en helt anden. I første drev fik vi 5-6 flotte fisk op, og efterfølgende igen lidt fisk.
Ved afslutningen på turen havde vi hjemtaget 18 stk. på samlet 6 kg.

I hygges tegn har jeg glemt at tage billeder af de flotte fisk, i stedet får I lige lidt billeder at mine selv bunde forfang, og mine sortimens kasser med forfangsmateriale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.