4 x PR i Rødspætter

På en fantastisk kristihimmelfartsdag i 2016 var planen en tur på Øresund efter de store fladfisk.
Solen stod skarpt på himlen da Grumpy og jeg sejlede ud fra Helsingør kl. 7.30, og satte kursen mod dagens spot.
Med en svag sydgående strøm var forholdene til fladfiskeri helt perfekte, da agnen på den måde bevæger sig langsomt over bunden.
Som det blev kendetegnet for dagens fiskeri, så ramte vi aldrig rigtig et super spot hvor de flade bare væltede op. Men opgørelsen efter blot 45 minutter viste alligevel at vi havde haft 11 flade oppe og vende.
Størrelsen på fiskene kunne vi til gengæld ikke klage over, de var ligeligt fordelt i dem der var for små, og dem der absolut var store nok.
Efter nogle timers fiskeri begyndte Grumpy at beklage sig over at jeg fangede alle de store, og det skulle blive startskuddet på en række af personlige rekorder til os begge.
Først fik jeg et godt hug og fik landet en fik rødspætte på 450g, det fik Grumpy til at understrege sin udtalelse.
Der gik dog ikke længe før jeg fik endnu et godt hug, som denne gang viste sig at være en kæmpe rødspætte på hele 720g.
Med den i båden kom der lidt “brok” fra Grumpy som dog hurtigt forsvandt. Inden jeg nåede at afkroge min flotte fangst, fik han nemlig landet en rødspætte på ikke mindre en 740g.
To rødspætter på over 700g på 2 minutter, det var godt nok vildt.
Gennem dagen fik vi godt med flade i 3-400g klassen, selv fik jeg et dobbelt hug som vi var overbevist om var en torsk. Det viste sig dog at være to +400g rødspætter.
Grumpy måtte dog stå til mål for endnu en PR, da han kunne præsentere en rødspætte på hele 880g, en absolut vinder af en kæmpe fisk.
Jeg har aldrig set så mange store fladfisk på én dag, dagens fiskeri endte med 25 rødspætter og 16 skrubber med en snit vægt på 331g.
Nå jo, jeg fik i øvrigt også en bifangst af en torsk på 2,25 kg.
Bemærk i øvrigt det anden sidste billede nedenfor af Kronborg, læg mærke til hvor mange der står på Pynten og fisker. Allerede fra morgenstunden var der godt fyldt op.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.